1. mai 2019

Jobbe effektivt del 3

Jeg tenkte vi kunne fortsette med å lære om «hot keys» eller såkalte hurtigtaster. For å hjelpe til med å jobbe mer effektivt eller for å lære noe nytt bare.

Vi kan starte med den jeg bruker nesten hyppigst foruten om kopiere/klipp ut og lim inn hurtigtastene som vi gikk igjennom i mars.

Hurtigtaster:

"+E" åpner Windows utforsker. Som du ser så har jeg åpnet flere vinduer med denne hurtighasten.

"+L" vil låse skjermen mens du er borte så ingen kan bruke den. Det er den vanlige logg inn skjermen din. Alle applikasjoner vil fortsatt kjøre selv om du låser maskinen og vil være der når du logger inn igjen.

"+D" legger ned alle applikasjoner så du ser skrivebordet ditt. Trykker du det samme igjen så vil applikasjonene åpne seg som de var før du la de ned. Kjekt hvis det er noe du trenger å hente fra skrivebordet, eller om det er noe du jobber med som du ikke vil at vedkommende som kommer bort til deg skal se.

"+R" er for litt viderekommende brukere, men dette er hurtigtasten for «kjør» En rute vil åpne seg hvor du kan skrive inn hva du ønsker å starte opp. Under her ser dere jeg skal åpne Paint. Jeg vet hva filen heter for å starte applikasjonen. Hadde det vært f.eks Firefox, så hadde jeg skrevet "firefox.exe"

"+Tab" åpner Timeline, den viser hvilke vinduer og applikasjoner du har oppe nå, tidligere i dag og tilbake et par dager hvis du scroller deg nedover med musen.

"+pil opp" vil maksimere et vindu.

"+pil ned" vil gjøre om størrelsen på vinduet til det den var før den ble fullskjerm, eller hvis det bare er i vindusformat så vil den bli minimert.

"+pil venster(høyre)" vil flytte vindue så den dekker den siden pekeren du trykker på.

De siste her vet jeg vi har gått igjennom tidligere, men tenkte det var greit og ta med når vi først snakker om Windows hurtigtaster.

April har flydd forbi og påsken er vel overstått håper jeg. Nå ser vi frem til 17.mai og varmere tider.

Ønsker dere en god mai måned.

Lykke til!

Dere finner oss her:

Tullins gate 2 | 0166 Oslo

Pb. 6672 St. Olavs plass | 0129 Oslo

Telefon: (+47) 23 23 75 80

http://runtime.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Schweigaards gate 10
0185, Oslo
Telefon: 23 23 75 80
© 2020 Runtime AS.
Alle rettigheter reservert
Rintime Oslo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram