17. juli 2018

Jobbe effektivt

Jobbe effektivt

vindu

Vi alle har våre egne metoder og måter på å jobbe. Denne gangen tenkte vi her i Runtime å tipse deg om noen ting som kanskje vil hjelpe dere med og jobbe mer effektivt eller gjøre arbeidsdagen din litt lettere. Vi alle har dager hvor vi jobber med flere vinduer oppe samtidig og må lete fram til riktig vindu hver gang du skal hente opp noe informasjon fra et annet sted. Det er også det med og hvordan kopiere og lime inn tekst og data mer effektivt.

Trykk på bildene i artikkelen for full størrelse.

 

Vindubehandling

De fleste jobber som regel med oppgavene sine i fullskjerm modus. Ta for eksempel Excel og Word som er to vel brukte program. Du sitter og ser på tall i Excel samtidig som du må lage et skriv til noen kollegaer. Det som skjer da er at de fleste bruker da musen for å navigere mellom disse to vinduene. Ned på startmenyen trykke på det andre programmet som du skal hente data fra og flytte musen igjen for å navigere deg tilbake til der du var. Du kan se et eksempel under her.

 

 

vindubytting

Og har du flere vinduer du må velge mellom så tar det tid med og navigere vinduene i mellom, og spesielt hvis du har flere dokumenter åpne og du skal finne et av dem. En av funksjonene du kan bruke for å korte ned tiden med er og bruke «Alt+Tab» funksjonen. Du vil da få opp en oversikt over alle vinduer du har oppe. Det du gjør er å trykke og holde inne «Alt» så trykke på «Tab». Du trenger ikke å holde «Tab» inne, men trykker på den for å bla deg fremover.  Som i eksemplet dere kan se her.

 

alttab

 

 

En annen måte som er nesten lik er å trykke inn «Win+Tab». Da vil du få et bilde som dekker hele skjermen. Hvor det i mitt tilfelle ser slik ut. Og her ser du det er ett «scroll bar» på høyresiden. Så her kan du da rulle med musehjulet nedover og se hva du har og har hatt oppe. Som vil hjelpe deg med å finne dokumenter fortere.

Denne funksjonen kan du bruke i hvilken som helst sammenheng må ikke gjøre dette kun når du jobber med masse forskjellige dokumenter. Funger like bra hvis du skal åpne et dokument du tidligere har lukket. Den vil huske filen og gi deg mulighet til å åpne det igjen.

 

 

vindu

En annen måte og jobbe er og ha både Excel og Word i mindre vinduer mens du jobber med dem. Hvis du klarer og jobbe med  Som er illustrert under.

 

 

vindu

Da kan du enkelt se begge dokumentene og jobbe mer effektivt. Klart teksten blir jo litt mindre og kanskje litt vanskeligere og se for de som ser litt dårligere.

En annen måte og jobbe på er å dele skjermen i to, hvor dokumentene tar opp hele skjermen. Som du kan se på bildet under her.

 

 

vindu

Dette er en veldig populær måte og jobbe på for de som vet om muligheten og jobber med flere dokumenter samtidig. Det er to forskjellige måter og få til dette. Du kan bruke musen og dra vinduene til sidene på skjermen. Se hvordan under her.

 

 

winpil

Som du ser så flytter jeg musen til kanten av skjermen og vi ser omrisset av hvordan vinduet vil bli seende ut skulle jeg slippe musen. Du ser jeg flytter vinduet litt lengre ned og omrisset blir større og dekker halve skjermen. Da kan du slippe museknappen og vinduet vil få den størrelsen.

Skulle ikke det andre dokumentet fylle ut tom rommet automatisk så kan du gjøre det samme som jeg gjorde bare på motsatt side.

Det er også en annen måte og gjøre dette på, og det er og bruke tastaturet. Mens du jobber med Word dokumentet så trykker du og holder inne Windows knappen. Den finner du som regel nede til venstre på tastaturet, det er bildet av noe som ser ut som et flagg eller fire ruter. Mens du holder den nede trykker du på den piltasten du vil vinduet skal skifte endring til. Under kan du se hvordan det fungerer.

 

splitscreen

Dette er ulike måter og jobbe med vinduer og dokumenter, og som forhåpentligvis vil kunne hjelpe deg med jobbflyten din. Håper du vil dra nytte av dette og kan gjøre hverdagen litt enklere. Ønsker dere en god august måned og ser dere i september.

Dere finner oss her:

Tullins gate 2 | 0166 Oslo

Pb. 6672 St. Olavs plass | 0129 Oslo

Telefon: (+47) 23 23 75 80

http://runtime.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Schweigaards gate 10
0185, Oslo
Telefon: 23 23 75 80
© 2020 Runtime AS.
Alle rettigheter reservert
Rintime Oslo
envelope-ophonedesktop linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram