2. oktober 2018

Vedlikehold

Vedlikehold

pexels_photo

 

Vedlikehold av maskinen din er viktig, for dens levetid og respons. Derfor er det viktig og du rydder opp i gamle filer og holder maskinen din oppdatert til de nyeste oppdateringer fra Microsoft og andre applikasjons aktører du forholder deg til.

Det første du kan gjøre er og være flink med og tømme papirkurven. Den tar opp plass på disken, så det er viktig og tømme den. Papirkurven finner du på skrivebordet ditt. Du tømmer den ved og høyreklikke og velg «Tøm papirkurven»

Andre du burde passe på er og sjekke om du har lastet ned de siste oppdateringene til Windows. For å sjekke dette går du til startmenyen, trykker på tagghjulet.

 

start

 

Da vil du komme til Windows 10 sitt nye kontrollpanel. Her skal du trykke deg inn på «Oppdatering og sikkerhet» som du ser på bildet.

 

start

Når du kommer deg inn der så befinner vi oss på rett sted. Her skal du trykke på «Se etter oppdateringer»

 

start

Etter den da har sjekket så vil den si i fra om du har oppdateringer som venter eller som i bildet at du er allerede oppdatert. Skulle det se ut som på bildet her så sjekk uansett, bedre med 1 gang for mye enn 1 gang for lite.

Ved og holde maskinen din oppdatert vil hjelpe med og holde maskinen din beskyttet mot de siste truslene og sørge for at maskinen din er optimalisert ved og laste ned de siste driverne.

En annen ting du kan gjøre er og gå inn i «Diskopprydning»

 

start

Her kan du rydde opp i midlertidige filer og gamle systemfiler.  Skulle du bli spurt så skal du inn på din System disk som ligger på C: Du vil bli møtt med dette bildet og du skal trykke deg videre der jeg har markert.

 

start

Den vil da laste inn de nye mulighetene og vil da gå tilbake til et lite vindu som det var i starten.

 

start

Når den er klar vil du se det er blitt lagt til flere valg der du kan rydde.

 

start

Her kan du se gamle oppdateringer ligger på maskinen min og tar opp plass. Sett hake ved det du vil rydde opp i og trykk ok.

Du får da en advarsel om vil du slette disse filene. Du trykker på ja, og opprydningen starter.

 

start windows

Når den er ferdig så er du ferdig. Gratulerer du har nå brukt Windows sin egen oppryddingsprogram. De finnes tredjepartsleverandører på dette også. Noe vi kanskje kan ta opp i neste måneds blogg.

September er over og oktober har startet, og høsten ser ut til å være i anmarsj. Husk og kle på dere.

Ønsker dere en fin oktober.

Dere finner oss her:

Tullins gate 2 | 0166 Oslo

Pb. 6672 St. Olavs plass | 0129 Oslo

Telefon: (+47) 23 23 75 80

http://runtime.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Schweigaards gate 10
0185, Oslo
Telefon: 23 23 75 80
© 2020 Runtime AS.
Alle rettigheter reservert
Rintime Oslo
envelope-ophonedesktop linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram