1. juni 2019

Windows applikasjoner det er kjekt å vite om del 4

Hei alle sammen nå nærmer det seg sommer, ferie, sol og lys. Så hvorfor ikke da snakke om et hjelpemiddel som du kanskje ikke viste fantes i Windows, skjermtastatur.
Dette er et verktøy som til daglig ikke kanskje blir brukt noe nevn verdig, men er et veldig bra verktøy og ha. Det kan oppstå sitasjoner hvor tastaturet ditt ikke tar imot inntasting eller kanskje en tast eller to har sluttet og fungere og du ikke har muligheten til å løpe ut døren å kjøpe nytt på dagen. Da vil dette fungere utmerket. Og det finnes kanskje noen av dere der ut som liker og benytte seg av dette til daglig selv om dere har et funksjonelt tastatur.
For å finne skjermtastaturet gjør du følgende.

Du åpner startmenyen nede til venstre på oppgavelinjen, og skriver skjermtastatur.


Du vil da få opp vinduet «Skjermtastatur» som dere ser under her.

Ønsker dere funksjonstastene så trykker dere på «Fn» knappen nede til venstre i vinduet.

Denne funksjonen finnes i alle Windows versjoner, men utseende vil varere når den har blitt pusset på for hver Windows utgave.

For hvert trykk så lager det en klikkelyd, som kanskje kan være litt irriterende i lengden for noen. Dette kan du fjerne ved å trykke på «Alternativer» nede til høyre. Der kan du også slå på «numerisk tastatur» for og få de med der også.

Lykke til!

Dere finner oss her:

Tullins gate 2 | 0166 Oslo 

Pb. 6672 St. Olavs plass | 0129 Oslo

Telefon: (+47) 23 23 75 80

http://runtime.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Schweigaards gate 10
0185, Oslo
Telefon: 23 23 75 80
© 2020 Runtime AS.
Alle rettigheter reservert
Rintime Oslo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram